Bästa burgaren i Göteborg

Vissa saker i livet ska inte krånglas till. Som att se Blåvitt på Gamla Ullevi, ta en kaffe vid Saluhallen en solig dag – eller en burgare som bara är rakt på sak.

För när man letar efter bästa burgaren i Göteborg handlar det inte om att stapla på så många trendiga toppings som möjligt. Det handlar om en perfekt stekt köttpuck, ett bröd som håller ihop hela vägen, och smaker som gör att du vill ta en tugga till innan du ens svalt den förra.

Hos oss på Olivedal gör vi det precis så. Inget krångel, bara högrev, bacon, ost, aioli och pommes. Rätt gjort, varje gång.

bästa burgaren i göteborg

Hur vi bygger vår perfekta burgare

Vi bygger vår burgare med samma tanke varje gång: bra råvaror, rätt tillagning och smaker som funkar ihop. Det är så vi skapar det många kallar bästa burgaren i Göteborg. Högrev, bacon, cheddar, aioli och pommes.

Högrev som smälter i munnen

 

En bra burgare börjar med bra kött. Vi använder grovmalen högrev – rikt på smak, saftigt av naturen och perfekt för att få den där kombon av krispig yta och mjukt, rosa inre.

Köttet formas för hand och steks precis när du beställer, så varje tugga smakar nygjort. Ingen snabbproduktion, ingen kylförvaring i flera dagar. Bara högrev som tillagas till perfektion

Det är den här omsorgen som gör att många gäster säger att vår är den bästa burgaren i Göteborg. Och vi håller med – för när köttet smakar så här behöver man inte gömma det bakom onödiga tillbehör.

Bacon och cheddarost – det perfekta paret

 

Knaperstekt bacon som läggs på precis innan servering. Smält cheddarost som får gifta sig med högreven redan i pannan. Tillsammans skapar de en smakbalans som gör att vår burgare ofta kallas bästa burgaren i Göteborg.

En kombination som är lika självklar som att pommes ska doppas i aioli – och som får många gäster att boka bord hos oss igen.

Pommes och aioli

 

Till vår burgare serverar vi pommes som är krispiga utanpå och mjuka inuti. Precis som det ska vara.

Bredvid får du en krämig aioli med tydlig vitlökssmak som kompletterar både köttet och baconsältan. Enkel, ärlig och alltid lika god – en självklar del av upplevelsen när du beställer bästa burgaren i Göteborg hos oss på Olivedal.

Därför väljer gäster Olivedal för bästa burgaren i Göteborg

 

Oavsett om du vill ha en lugn middag eller äta med vänner framför storbildsskärmarna i vår sportbar är vår högrevburgare ett säkert kort.

Bacon, cheddar, aioli och krispiga pommes – enkel mat gjord på rätt sätt. Nästa gång du är sugen på bästa burgaren i Göteborg, boka ett bord eller droppa in

 

Visste du att?

Här kommer lite roliga fakta om hamburgare.

Första burgaren i Göteborg

Visste du att Sverige troligen fick sin första hamburgare serverad på H55-utställningen i Göteborg 1955 – då kallad “köttpuck i bröd”? En rolig liten parentes i burgarhistorien som visar att kärleken till burgare har djupa rötter i vår stad.

Världens största burgare

Världsrekordet slutar på hisnande 1 164 kg – det är inte en, utan flera burgar-kockar som tillsammans byggde en jätteburgare i Tyskland, enligt Guinness World Records.

Bacon är nästan standard

I en YouGov-undersökning bland amerikanska burgerälskare uppgav 45 % att bacon är en favorit­topping på burgaren – nästan hälften! Det förklarar varför bacon och cheddar känns så rätt i vår burgare

Olika kött – olika karaktär på burgaren

Valet av kött avgör hela upplevelsen. Vissa föredrar kraftig smak, andra en smörig mjukhet eller maximal stekyta. Här är tre stilar som ofta syns på burgarmenyer i Göteborg – och som ger helt olika karaktär.

Smashed

En tunn köttpuck som pressas hårt mot stekbordet för maximal stekyta. Ger en krispig yta och intensiv grillsmak 

 

Högrev

Rik nötsmak, saftighet och en grövre struktur som känns ordentlig att bita i. Det är därför vi använder högrev i vår egen burgare – den som många gäster kallar bästa burgaren i Göteborg.

 

Angus

 Välmarmorerat premiumkött med en mjukare textur och smörig smak. Perfekt för dig som vill ha en burgare med extra lyxkänsla utan att tappa den klassiska burgarupplevelsen.

Bästa högevsburgaren i göteborg

Oavsett vilken stil du gillar är det köttet som sätter tonen. Hos Olivedal håller vi oss till högrev – för oss är det den perfekta balansen mellan smak, saftighet och struktur. Toppat med bacon, smält cheddar och aioli blir det en burgare som många menar är bästa burgaren i Göteborg.